Intranet login

St. Pieter door de jaren heen

Hoe het ooit begon

Tegelhandel B. Bertens

1974: Tegelhandel B. Bertens (vanuit de eigen garage)

1975: Tegelhandel St. Pieter (eerste winkelpand aan het St. Pietersplein)

De woelige jaren 80

De woelige jaren 80

Er zijn meerdere momenten geweest dat Ben Bertens naast zijn tegel- en sanitairhandel aan de Broekhovenseweg diverse zijsprongetjes heeft gemaakt. Altijd op zoek naar kansen, altijd in voor een uitdaging.

Verhuizing

1980: Tegelhandel St. Pieter (showroom aan de Broekhovenseweg)

Nieuwbouw in de jaren 90

Nieuwbouw in de jaren 90

Nieuwbouw

1996: St. Pieter (nieuwe showroom aan de Broekhovenseweg in Tilburg)

Uitbreiding naar Eindhoven

Uitbreiding naar Eindhoven

Het is echter niet bij die ene showroom in Tilburg gebleven. Kris van Oene: “In 2007 openden we een winkel in Eindhoven. We stonden daar jaarlijks op een consumentenbeurs en merkten dat veel mensen uit Eindhoven en omgeving vervolgens de winkel in Tilburg bezochten. We zijn daarom dan ook in Eindhoven begonnen en hebben toen een showroom overgenomen.”

Vijf jaar later (2012) is er vervolgens geïnvesteerd in een nieuw eigen pand in het stadsdeel Woensel. Deze nieuwe showroom is meer dan 1.300 m² groot.

Badkamerdetaillist van het jaar

Badkamerdetaillist van het jaar

St. Pieter uit Tilburg is in februari 2014 uitgeroepen tot Badkamerdetaillist van het jaar 2013. Dit werd bekend gemaakt op het Qumedia Event op de openingsdag van de VSK in de Jaarbeurs te Utrecht.

De award werd voor het vierde jaar uitgereikt. Badkamerondernemers worden aangemeld vanuit de branche, waarna de jury drie finalisten aanwijst. Dit jaar waren de finalisten St. Pieter, installatiebedrijf Wiesenakker uit Rhenen en het Culemborgs Badkamerhuys.

De Award ging uiteindelijk naar St. Pieter. Volgens het juryrapport "Een bedrijf dat bruist van energie".

St. Pieter bestaat 40 jaar

St. Pieter bestaat 40 jaar

Op 11 oktober 2015 was het precies vier decennia geleden dat onze grootvader, “opa Ben” Bertens, aan het gelijknamige plein in Tilburg ‘Tegelhandel St. Pieter’ oprichtte.

Wanneer komt u onze showroom bezoeken?

Kom eens langs in onze showroom in Tilburg of Eindhoven en laat u inspireren op het gebied van badkamers en woonvloeren.