Intranet login

Douches

Douchevloeren

Douchevloer, douchebak of douchedrain? 

De diepe douchebak zoals wij deze kennen van 10 jaar geleden wordt tegenwoordig nog maar weinig toegepast. De reden hiervoor is de hoge instap. Tegenwoordig wordt er gestreefd naar een barrièrevrije douche. Dit wil zeggen dat de vloer van de badkamer (bijna) gelijk ligt met de douchevloer. Dit maakt het instappen van de douche gemakkelijker, veiliger en eenvoudiger schoon te maken.

De meest toegepaste tegenwoordig is de douchedrain of douchegoot. Feit dat de tegelvloer mooi door kan lopen in de douche is voor veel mensen de reden om voor de douchedrain te kiezen. Wij verkopen douchedrains van diverse bekende merken zoals onder andere: Easydrain, Deville, Viega en I-drain. In het onderstaande is te zien hoe de douchedrain wordt verwerkt in een cementdekvloer.

easy drain rvs douchegoot drain

De vervanger van de douchebak wordt de douchevloer of doucheplaat genoemd. Douchebakken worden tegenwoordig vlak of bijna vlak in de vloer verwerkt. In de onderstaande afbeelding zijn de verschillende inbouwmogelijkheden weergegeven. Bij het inbouwen van een doucheplaat of bak dient men rekening te houden met een gemiddelde inbouwdiepte van +/- 10 cm.

 villeroy boch metalrim installation NL

Doucheafscheidingen

Om de douche fysiek af te scheiden van de badkamer zijn tegenwoordig veel mogelijkheden. In de meeste gevallen wordt dit middels glas, een betegelde muur of soms een combinatie van beiden gedaan. Helaas is de badkamer op de toiletruimte ná, vaak de kleinste ruimte in het huis daarom vinden wij het belangrijk om de badkamer zo groot mogelijk te laten overkomen. Één van de valkuilen hierbij is het (overmatig) toepassen van muren ter afscheiding van de doucheruimte. Belangrijk is dat er goed wordt gekeken naar de eventuele blokkade van lichtinval van bijv. een raam. Daarnaast adviseren wij muren niet tot aan het plafond op te trekken maar tot een hoogte van +/- 210 cm.

Indien de douche wordt zien van een douchedeur en eventueel een bijpassende zijwand, kunt u kiezen uit een geprofileerde of profielloze oplossing. Het verschil hierin is de wijze waarop het glas wordt bevestigd aan de muur. Op de onderstaande afbeelding in het verschil duidelijk te zien. Een bijkomend voordeel van een profielloze maatwerk oplossingen is dat er speciale uitsparingen en afschuiningen gemaakt kunnen worden.

Afbeelding douches

Wanneer komt u onze showroom bezoeken?

Kom eens langs in onze showroom in Tilburg of Eindhoven en laat u inspireren op het gebied van badkamers en woonvloeren.