Intranet login

Radiatoren als verwarming

Design

Een designradiator is veel meer dan een simpele warmtebron. Tegenwoordig worden warmte, functionaliteit en design op fraaie wijze gecombineerd. Buiten het verwarmen van de badkamer is het een opbergplek voor badjassen, handdoeken en andere badkameraccessoires.

De bekendste designradiator is de buisradiator. Het voordeel van deze radiator is dat hier veel handdoeken aan op gehangen kunnen worden. Het nadeel van dit type radiator is de relatief lage capaciteit, zeker wanneer de radiator ook nog eens wordt volgehangen met handdoeken. Daarbij dient men er rekening mee te houden dat de radiator bedoeld is om een ruimte te verwarmen en geen droogrek is.

De designradiatoren zonder buizen maar met een volstrekt vlakke voorkant springen er echt uit door het eenvoudige, strakke design. Hierdoor is het een fraai, rustig element in uw badkamer. De voorplaat van deze designradiator wordt snel, volledig opgewarmd en daarna de achterkant. Dit heeft als voordeel dat de ruimte gelijk opgewarmd wordt. Zo geniet u snel van een aangename, warme badkamer. Bij deze radiator is het ook mogelijk om een handdoek op te hangen. Dit is mogelijk met een mooie handdoekbeugel van rvs die op de radiator wordt geplaatst.

 radiatoren

Capaciteit van de radiator

De primaire functie van de radiator is het verwarmen van de badkamer. Daarom is het essentieel op de juiste manier de benodigde capaciteit van de radiator te bepalen. De capaciteit van een radiator wordt uitgedrukt in een bepaald wattage. Om het wattage van de radiator te kunnen bepalen dient er een complexe berekening gemaakt te worden. Hierbij rekening gehouden met de volgende zaken:

  • hoeveelheid ramen en deuren
  • verhouding binnen- en buitenmuren
  • op welke verdieping is de badkamer gesitueerd?
  • windrichting
  • isolatie waarden

In de regel kan de complexe berekening overgeslagen worden en kan er met de volgende eenvoudige formule gerekend worden:

Lengte badkamer (meter) x breedte badkamer (meter) x hoogte badkamer (meter) x 100  = benodigd vermogen (watt)

Wanneer komt u onze showroom bezoeken?

Kom eens langs in onze showroom in Tilburg of Eindhoven en laat u inspireren op het gebied van badkamers en woonvloeren.